collaboration

Persbericht Amsterdam Scientific Instruments

Amsterdam Scientific Instruments B.V. (“ASI”) maakt vandaag bekend dat Amsterdam Scientific Instruments B.V. Thorbjoern Schoenbeck heeft benoemd tot CEO en voorzitter van de raad van bestuur.

Daarnaast zullen Hans Brouwer en Steven Tan, die sinds 2017 leiding geven aan ASI, toetreden tot de raad van bestuur. De benoemingen van nieuwe leiders zijn onmiddellijk van kracht en zullen ASI in staat stellen haar ambitieuze bedrijfsontwikkelingsstrategie, gericht op voortdurende innovatie en aanhoudende groei, uit te voeren.

“We hebben het geluk dat iemand van het kaliber van Thorbjoern en ervaring bij ASI in dienst is getreden”, aldus Hans Brouwer. “Nadat we ASI hebben ontwikkeld van een kleine academische startup tot een snelgroeiend bedrijf met een robuuste organisatie, een eersteklas klantenbestand en een volwassen productportfolio, hebben we hernieuwd leiderschap nodig om het bedrijf met succes naar de volgende fase van ontwikkeling en groei te brengen. Thorbjoern heeft een sterke achtergrond in hightech en een bewezen staat van dienst in het commercialiseren van geavanceerde instrumentatie. Hij is een sterke communicator die onze klanten begrijpt, zowel academisch als industrieel. Bovendien heeft Thorbjoern, na de afgelopen 14 jaar in verschillende verkoopleidersrollen bij Malvern Panalytical te hebben gediend, een gedegen kennis van onze producten en markten. ”

Thorbjoern Schoenbeck zei: “Ik ben vereerd en verheugd om ASI te leiden. Ik geloof dat ASI een geweldig team heeft, een unieke innovatiekracht en een prachtige portfolio van producten die onderzoekers over de hele wereld in staat zullen stellen om de grenzen van biowetenschappen en natuurkunde te verleggen en baanbrekende innovaties af te dwingen die de wereld zullen veranderen. ”

Namens Value Creation Capital, een van ASI’s investeerders, zei Willem van den Berg: “We waarderen Steven Tan en Hans Brouwer zeer voor het ontwikkelen en stimuleren van ASI naar haar huidige succesvolle positie en voor het besef en inzicht dat nieuw leiderschap en bestuur is vereist in afwachting van de volgende fase van de ontwikkeling van ASI. Wij geloven dat Thorbjoern over de juiste expertise, communicatieve vaardigheden en leiderschapskwaliteiten beschikt om het team te inspireren en de ambities van ASI waar te maken. ”

Bron: ASI persbericht

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.