HitMat call 2020

Om het belang van hightech innovatie in de maatschappelijke thema’s en missies duidelijk te maken én aan te jagen organiseert Topsector HTSM jaarlijks de HiTMaT Call, een stimuleringsprogramma om consortia te inspireren tot kansrijke hightech oplossingen in PPS onderzoeksprogramma’s.

Van Cybersecurity tot circulair bouwen

Onderwerpen die in de onderzoeksvoorstellen aan bod komen zijn onder andere cybersecurity by design, ultrasone hersenmodulatie, optimalisatie van verkeersdoorstroming in de stad, extractie van stikstof verbindingen uit dierlijke mest en eco-efficiënt en circulair bouwen.

HiTMaT Call 2021

De derde HiTMaT Call is geopend. De HiTMaT is een competitie tussen de beste R&D voorstellen voor high tech PPS die oplossingen bieden voor de maatschappelijke thema’s en missies van Nederland. In 2020 zijn 60 onderzoeksvoorstellen ingediend, waarvan er 15 genomineerd zijn en uiteindelijk 10 projecten €25.000 kiemgeld wonnen. Wie heeft er dit jaar de beste ideeën?

Projectvoorstellen kunnen worden ingediend vanaf 7 april via de website* van de HitMat Call 2021. De deadline voor het indienen van aanvragen is 18 mei 2021, 14.00 uur CEST.

*Voorstellen die per mail worden ingezonden, worden niet in behandeling genomen.

Download de brochure HitMat Call 2021 hier (PDF)

Webinar: Do’s & Dont’s

In dit webinar licht Frans van der Wel, PPS-medewerker Holland High Tech, de spelregels rondom deze call toe. Hij gaat in op wie voorstellen in kunnen dienen, waar voorstellen aan moeten voldoen, wat de thema’s inhouden en meer. In dit webinar krijg je tips om een projectvoorstel zó te schrijven dat je de kans op winnen maximaliseert.

Dinsdag 20 april 2021
10:00 – 12:00 uur
Via Microsoft Teams

Tijdens het Webinar is er volop gelegenheid zijn om vragen te stellen en te reageren op de andere deelnemers. Vragen kun je vooraf indienen via HiTMaT@hollandhightech.nl.

Direct aanmelden voor webinar

HiTMaT 2019 en 2020

Na een voorzichtige start in 2019 hebben we in 2020 maar liefst 60 projectvoorstellen ontvangen van wetenschappers uit bedrijfsleven en onderzoeksorganisaties. Vijf expertcommissies selecteerden 15 voorstellen als finalisten van editie 2020. Op woensdag 7 oktober 2020 presenteerden de 15 finalisten hun onderzoeksvoorstel. De bekendmaking van de 10 prijswinnaars vond plaats tijdens het Najaarsevent op 30 oktober 2020. Deze winnaars krijgen een bedrag van € 25.000 aan kiem-geld voor een publiek-privaat samenwerkingsproject waarin hun hightech onderzoeksinnovatie verbonden wordt aan een van de 5 maatschappelijke thema’s (Gezondheid en zorg, Klimaat en Circulaire Economie, Veiligheid, Mobiliteit, Landbouw, Water en Voedsel).

Lees meer over de HiTMat call 2021

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord