Op donderdag 25 maart is het eerste online MinacNed-ledenevenement georganiseerd in 2021, over micro bubble technology in medische toepassingen.

Met een publiek uit de industrie en de wetenschap begon het team de online webinar serie van MinacNed-ledenevenementen. In de eerste sessie van 2021 gaven prof. Michel Versluis, TU Twente en dr. Klazina Kooiman, Erasmus MC een mooi overzicht van de fundamentele wetenschap en toepassing van micro bubble technology in medische toepassingen.

Tijdens het event was er ruimte voor de aanwezigen om hun vragen te stellen aan de sprekers. Moderator Douwe Geuzebroek, van Lionix International, vroeg de sprekers waar ze de samenwerking met MinacNed-partners wilden opzoeken. Er is behoefte aan samenwerking met de industrie, legden onze sprekers uit. Om beter te begrijpen wat er nodig is voor de klinische fase. Het is mogelijk om de toepassing in de praktijk in een laboratoriumomgeving te simuleren. Nu is het nodig om met de industrie samen te werken om de technische vragen te stellen vanuit een ziekenhuisomgeving waar de technologie in de dagelijkse praktijk wordt toegepast.

Samenwerking met de industrie

MinacNed-leden die met deze groepen willen samenwerken om microbellentechnologie in beeldvorming verder te ontwikkelen, en therapie met microbellen, kunnen contact opnemen met het MinacNed-kantoor. De toepassingen die tijdens de bijeenkomst zijn besproken op het gebied van medicijnafgifte, behandeling van tumoren en hart- en vaatziekten zijn de huidige onderzoeksfocus.

Thin film/MEMS-evenement

Op 20 april 2021 wordt het volgende MinacNed-ledenevenement georganiseerd door moderator Frank van de Scheur, hoofd MEMS bij Philips en voorzitter van het MinacNed-bestuur. De uitgenodigde keynotesprekers zijn Rob van Schaik, hoofdarchitect Thin film/Mems bij Philips en Richard Norte, Assistent professor aan de Technische Universiteit Delft en medeoprichter van Nenso Solutions.

De inschrijving gaat open op 6 april, inschrijving is gratis voor MinacNed-leden. Lees hier meer over het volgende MinacNed-evenement.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord