Door: FHI federatie van technologiebranches

VSL, ook bekend als het Nationaal Metrologisch Instituut, heeft als eerste partij in Nederland een mobiele kalibratiefaciliteit voor waterstof in gebruik genomen. De faciliteit kan onder andere gebruikt worden om waterstofpompen bij tankstations te kalibreren.

Met de kalibratiefaciliteit zegt VSL bij te dragen aan de inzetbaarheid van waterstof als vervanger voor fossiele brandstoffen.  Bovendien is het voor commerciële aanbieders van brandstoffen wettelijk verplicht om hun pompen te laten certificeren. Zo kunnen klanten zeker weten dat ze de exacte hoeveelheid brandstof, of waterstof, waavoor betaald is daadwerkelijk ontvangen. Dankzij de mobiele kalibratiefaciliteit van VSL kunnen tankstations nu de verplichte certificering voor het commercieel aanbieden van waterstof verkrijgen.

Waterstof wordt afgerekend per kilo. Net als een auto tankt de kalibratiefaciliteit waterstof en door deze exact te wegen kan bepaald worden hoeveel brandstof er is afgenomen. Vervolgens kan dit worden vergeleken met de meter op de waterstofpomp.

FHI organiseert op woensdag 2 en donderdag 3 juni de Waterstof online kennisdagen. Bekijk hier meer informatie en schrijf u in.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord