Hoe kunnen we ervoor zorgen dat het voedsel dat geproduceerd wordt langer mee gaat, minder food waste en daardoor ook een betere verdeling van het voedsel onder alle bevolkingsgroepen. Tijdens het MinacNed member event op 20 mei ging het over de toepassing van nanotechnologie in plastic verpakkingen van voedsel. De technische verhalen gingen over de wetenschap achter de innovatie maar het doel van de sprekers is duidelijk: Vergroten van duurzaamheid van ons voedsel en de plastic afvalberg verkleinen om zo bij te dragen aan een betere wereld.

Dr Albert Schenning van TU Eindhoven en PhD student Ivanna Colijn, Wageningen Universtity hebben een helder verhaal gedeeld dat nog terug te kijken is voor wie het heeft gemist. De presentaties werden opgevolgd door een interessante discussie met vragen vanuit de deelnemers.

Lees meer over de sprekers op de event pagina.

Deel uw idee voor een thema

De MinacNed events worden georganiseerd voor en door MinacNed leden. Een keer per maand organiseert MinacNed een event rondom een technisch of maatschappelijk thema in de micro- en nanotechnologie.

Heeft u zelf een idee voor een event of leeft er bij u een vraag die u met experts zou willen oppakken, stuur dan ook een bericht naar MinacNed. De MinacNed member events zijn voor en door leden en wij denken graag met u mee over sprekers en invulling van het event.

Neem direct contact op om uw idee te delen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord