Nederland heeft een sterke positie op het gebied van fotonica. Ook Taiwan besteedt veel onderzoekscapaciteit aan fotonica. Taiwan is één van de markten waar de Nederlandse fotonica-sector zich in publiek-privaat verband positioneert, zowel op het gebied van technologische samenwerking als businessontwikkeling. Taiwan heeft een excellente positie op het gebied van de semicon-productie en staat onder meer door wereldwijde klimaatontwikkelingen voor vele maatschappelijke uitdagingen die fotonische innovaties kunnen helpen oplossen. Nederland en Taiwan kunnen profiteren van elkaars sterktes. Er bestaan reeds sterke banden tussen Nederland en Taiwan waarop de bilaterale PPS-samenwerking kan bouwen.

Wie kan aanvragen

Aanvragen worden ingediend door een hoofdaanvrager en één of meer medeaanvragers. Naast de hoofd- en medeaanvrager(s) bestaat een consortium uit één meer cofinanciers.

Voor deze call for proposals is vanuit NWO een budget van 1,5 miljoen euro beschikbaar ten behoeve van Nederlandse onderzoeksgroepen. Vanuit Taiwan is een vergelijkbaar bedrag beschikbaar voor Taiwanese onderzoekers. De maximale financiering vanuit NWO per voorstel bedraagt maximaal 750.000 euro. MOST financiert het Taiwanese werkpakket(zie hiervoor de website van MOST).  Naast de financiering van NWO en MOST geldt er een cofinancieringseis van 10% van de totale projectkosten. Deze verplichte cofinanciering mag zowel in cash als in kind geleverd worden.

Budget in call

Voor deze call zijn volgende budgetmodules aan te vragen:

  • Personele kosten
  • Materiële kosten
  • Investeringen
  • Kennisbenutting
  • Internationalisering
  • Projectmanagement

De maximale looptijd van een project is vijf jaar.

De deadline voor het indienen van aanvragen is 9 november 2021, om 14:00:00 CEST.

De vooraanmeldingen en volledige aanvragen worden beoordeeld aan de hand van de volgende drie beoordelingscriteria:

  • Kwaliteit onderzoek
  • Kwaliteit consortium
  • Wetenschappelijke impact

De kwalificatie komt tot stand vanuit de gemiddelde beoordeling op de drie criteria, waarbij ieder criterium even zwaar weegt

Procedure

aanvragen worden beoordeeld door referenten, waarna aanvragers gelegenheid krijgen een weerwoord op te stellen. De beoordelingscommissie beoordeelt vervolgens de aanvragen op basis van de referentenrapporten, schriftelijk weerwoord.

Het bestuur neem een besluit over honorering op basis van het advies van de beoordelingscommissie.

Lees meer en download de volledige call informatie op de website van NWO.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord