Manifesto-Guus-Rijnders-Mona-Keijzer

Op maandag 14 Juni brache Staatssecretaris Mona Keijer van Economische Zaken en Klimaat een bezoek aan het Quantum Delta NL Center for Quantum Materials and Technology in Eindhoven. Tijdens dit werkbezoek kreeg ze enkele van de meest geavanceerde onderzoeksprojecten en laboratoria te zien die direct kunnen profiteren van de € 615 million toekenning van het Nationaal Groeifonds. 

Naast de discussies over Quantum was er ook tijd om stil te staan ​​bij de unieke open infrastructuur waarmee Nederland voorop loopt op het gebied van innovatie in quantum- en nanotechnologie. Van de € 615 miljoen NGF-award is € 150 miljoen gereserveerd voor het onderhouden en ontwikkelen van deze infrastructuur. Prof. Guus Rijnders, voorzitter van NanoLabNL en lid van de raad van commissarissen van Quantum Delta, legde uit eigen ervaring uit waarom en hoe NanoLabNL een bloeiend technologisch ecosysteem ontwikkelt en onderhoudt.

Guus Rijnders bood mevrouw Keijzer ook de eerste editie aan van het pas verschenen NanoLabNL Manifest; een brede getuigenis die zich richt op het belang van open access hightech cleanrooms, faciliteiten en apparatuur, belangrijk voor onderwijs, onderzoek, technologieontwikkeling en -overdracht. NanoLabNL is cruciaal voor het behouden van onze leidende positie in veel huidige en toekomstige wetenschap, evenals onderzoek en innovatie, die afhankelijk zijn van micro- en nanofabricage. Hij sprak zijn waardering uit voor de financiële steun en drong er bij de staatssecretaris op aan het onderwerp van een gezond en leefbaar wetenschappelijk klimaat hoog op de politieke agenda te houden.

Download het manifest (pdf)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord