QuiX Quantum, de wereldwijde marktleider in kwantum fotonische processors, heeft een 12-mode kwantum fotonische processor geleverd aan Duitsland, voor een samenwerking met onderzoekers aan de universiteit van Paderborn. Deze fotonische processor is de krachtigste ter wereld.

Kwantum fotonische processors vormen het centrale onderdeel van fotonische kwantumcomputers en bieden grote beloften om bepaalde berekeningen sneller uit te voeren dan de huidige supercomputers. Er wordt aangenomen dat kwantumtechnologie een revolutie teweeg zal brengen in de gebieden machinaal leren, scheikunde en financiën.

QuiX Quantum hoofdengineer Caterina Taballione zegt: “Deze samenwerking bevestigt de aanhoudende interesse in onze producten van de grote spelers in het internationale kwantumfotonica-landschap. De Universiteit van Paderborn loopt voorop op het gebied van geïntegreerde optica en we kijken uit naar de resultaten van deze samenwerking.”

QUIX | Forward.one – Vrijdag 22 januari 2021 | © Verkijk

De aankondiging is een vervolg op de eerdere verkoop aan Qontrol, een Britse startup voor kwantumtechnologie, en een verkoop aan Quandela, het toonaangevende Franse bedrijf voor kwantumtechnologie. Prof Christine Silberhorn, hoofd van de Integrated Quantum Optics groep en woordvoerster van het Institute for Photonic Quantum Systems (PhoQS), zegt: “We hebben voor QuiX gekozen vanwege het hoogwaardige, kant-en-klare lineaire optische circuit dat wordt gebruikt voor het aantonen van kwantumvoordeel bij boson sampling experimenten die alleen QuiX kan leveren.”

Duitsland heeft onlangs zijn ‘Roadmap Quantencomputing’ gepubliceerd, waarin de benodigde stappen op weg naar een werkende kwantumcomputer worden geschetst. Als gevolg hiervan heeft de Duitse regering een financieringsinitiatief van 2 miljard euro aangekondigd voor de ontwikkeling van kwantumtechnologieën in het algemeen en kwantumcomputers in het bijzonder.

Het succes dat de producten van QuiX Quantum hebben, benadrukt de dominante positie van fotonica in het kwantum computing-landschap in Nederland, omdat het de enige is die kant-en-klare kwantumoplossingen kan bieden.   

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord