NIKON

Amsterdam, Nederland, 24 Augustus 2021 – Nikon Europe B.V. heeft aangekondigd dat het zijn eerste Nikon BioImaging Lab (NBIL) in Europa gaat openen. Voortbouwend op het succes van het NBIL in Cambridge Massachusetts (VS) en het onlangs geopende NBIL in het Shonan iPark, Fujisawa City (Japan), heeft Nikon ervoor gekozen om het Europese NBIL te vestigen in het prestigieuze Leiden Bio Science Park (LBSP), het grootste life sciences cluster in Nederland.

Dr. Volodymyr Nechyporuk-Zloy, NBIL manager, commented“”We zijn erg enthousiast dat we op het punt staan ​​de nieuwe NBIL te lanceren in een van de top vijf van meest succesvolle life sciences-parken in Europa. Onze boodschap aan de vele life science- en zorgbedrijven in de omgeving: we komen eraan en willen uw technologie ondersteunen. NBIL-Leiden biedt geavanceerde, volledige beeldvorming service oplossingen, evenals de diensten van deskundige biologen en microscopisten, die beschikbaar zijn voor het leveren van hoogwaardige celcultuur, monstervoorbereiding, data-acquisitie en data-analyse. NBIL-Leiden is er om u op aanvraag deskundige beeldvormingsondersteuning te bieden.”

Directeur van Stichting Leiden Bio Science Park, Ida Haisma, verwelkomt Nikon Europe op het LBSP, “We zijn erg blij dat Nikon heeft gekozen voor het Leiden Bio Science Park (LBSP) voor zijn Nikon BioImaging Lab. Wij zijn van mening dat de gedeelde diensten die Nikon via deze faciliteit aanbiedt, zeer gunstig zullen zijn voor de aantrekkelijkheid van de LBSP. Het zal ook de transformatie van het LBSP naar een Innovation District een boost geven! Daarnaast zal de NBIL een lang gekoesterde wens vervullen van veel startende en middelgrote bedrijven en onderzoekers van de verschillende instituten die aan het LBSP zijn gevestigd..”

NBIL-Leiden biedt particuliere bedrijven en academische instituten een unieke kans om de nieuwste microscooptechnologie te gebruiken, kernvaardigheden te ontwikkelen in een breed scala van monstervoorbereiding en microscopie-beeldvormingsexperimenten, en hun netwerkmogelijkheden te vergroten via vergelijkbare gemeenschappen in heel Europa. Ondersteuning omvat Nikon’s marktleidende systemen voor confocale microscopie met superresolutie en beeldvorming met hoge inhoud. Verder wordt de geavanceerde beeldanalysedienst op krachtige werkstations met dataopslag- en beheersystemen geleverd.

Nikon Europe B.V. is dankbaar voor de hulp van InnovationQuarter, de regionale economische ontwikkelingsorganisatie van de Provincie Zuid-Holland, die ons heeft geholpen bij het vinden van de juiste locatie en de communicatie heeft gecoördineerd om de samenwerking met het Leiden Bio Science Park te ontwikkelen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.