scientist

In 2021 en 2022 organiseert MinacNed pre-events in de aanloop naar de international MicroNanoConference 2022. De symposia zijn live events in Nederland, met een interessant programma met sprekers uit de industrie en wetenschap, met gelegenheid tot netwerken.

De Nano4Society-thema’s komen uit de internationale MicroNanoConference. Het team van MinacNed heeft als doel zowel (deep) tech events te organiseren als ook meer hoog in het vaandel te hebben bij thema’s als IP, HR en symposia over consortia en samenwerking. MinacNed leden zijn welkom om ideeën te delen met het team van MinacNed.

Micro Nano Symposium:

Op 23 november wordt een Micro Nano Symposium georganiseerd rond de Groeifonds-aanvraag 2021. Het consortium van partners uit wetenschap en industrie dat verantwoordelijk is voor de aanvraag van het Groeifonds (Groeifonds 2021) zal de indiening van hun aanvraag, met name het focusthema Biomedische aanvragen onder het NXTGen High Tech-programma, vieren tijdens een evenement op dinsdag 23 november 2021.

From science to market: biomedical production technology
Biomedische productietechnologie houdt geen gelijke tred met innovaties in het biomedische domein. De (academische) kennis in Nederland is op zeer hoog niveau op het gebied van Lab-on-Chip, Organ-on-Chip, Kunstmatige Organen en Celproductietechnologie, maar wordt niet (goed) omgezet in producten. De belangrijkste reden hiervoor is dat een multidisciplinaire keten vereist is van leveranciers van hoogwaardige specifieke componenten op zowel technologisch als biologisch gebied. Hoewel de benodigde partijen in Nederland aanwezig zijn, sluiten hun productieapparatuur en processen nog niet op elkaar aan. Deze grote uitdagingen kunnen niet door een paar partijen worden opgelost, maar er is een grote samenwerking nodig om producten uit de bestaande ontwikkelde bouwstenen (bijv. sensoren, chips, biomaterialen) te kunnen ontwerpen en functioneel te kwalificeren om vervolgens te komen tot opschaling en de groeiende (wereldmarkt.

MinacNed, hDMT, MESA+ en Nano4Society organiseren een pre-event van de internationale MicroNano Conference 2022 om dit onderwerp aan de orde te stellen en zullen stappen presenteren die momenteel worden genomen om een ​​ecosysteem op te zetten met een unieke en eerste in zijn soort productieketen in de Nederland.

Het event wordt fysiek georganiseerd in Enschede, locatie The Gallery.

Lees meer en registreer direct

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord