Nanobiologie symposium Hooke studievereniging

De studievereniging Hooke voor Nanobiologie organiseert een symposium op 12 oktober 2021!

Hooke is de studievereniging voor de studie Nanobiologie aan de TU Delft en het Erasmus Medisch Centrum. Wij zijn een jonge en opkomende studie die zich focust op het veld waar biologie, natuurkunde en wiskunde samen komen. Hier streven wij om de mysteries van het leven op de kleinste schaal te ontdekken en te ontrafelen. Studenten hebben onder andere affiniteit met celbiologie, data analyse, programmeren, microscopie en nanotechnologie.

Zie fact sheet voor achtergrond van het symposium (pdf).

Sprekers

De symposium commissie van Hooke organiseert elk anderhalf jaar een symposium, de eerstvolgende editie zal plaatsvinden op 12 oktober 2021 en zal vooralsnog op locatie plaatsvinden. Deze keer zal het symposium 3 sprekers uit het vakgebied hebben:

– Jan van Hest is een van de 2020 spinozapremie winnaars, hij is een van de vooroplopers op het gebied van kunstmatige organellen en cellen. In zijn onderzoek ontwerpt en creëert hij nieuwe materialen en katalytische processen die kunstmatig gemaakte moleculen kan combineren met biologische componenten. Dit kan interessante biomedische toepassingen hebben zoals bijvoorbeeld het transport van medicijnen. Lees meer.

– Tom Shimizu is een groep leider van de onderzoeksgroep systeem biologie aan het instituut AMOLF. Hij doet onderzoek naar de processen en de moleculaire interactie van systemen die plaatsvinden als levende organismen reageren en interactie hebben met hun omgeving. Met als breed onderzoeksdoel om uit te vinden of natuurlijk geëvolueerde systemen op dezelfde manier begrepen kunnen worden als ingenieurs machines begrijpen. Lees meer.

– Rene Medema is de directeur wetenschapsbeleid bij het NKI en groepsleider van de onderzoeksgroep celdeling en kanker. Deze onderzoeksgroep doet onderzoek naar hoe cellen reageren op DNA schade en of/hoe dit ingezet kan worden bij de bestrijding van kanker. Lees meer.

Het symposium zelf zal elke spreker aan bod laten komen om wat over hun recente onderzoek te vertellen. Het thema van het symposium staat nog niet vast, maar het symposium zal zich globaal richten op de invloed van onderzoek, en het vakgebied nanobiologie in de huidige maatschappij.

De doelgroep van het symposium is studenten van de studie Nanobiologie maar ook van andere studies aan de faculteit Technische Natuurwetenschappen. Het symposium wordt normaal goed bezocht, met omstreeks 200 bezoekers. Hiertussen begeven zich ook veel PhD- en masterstudenten, evenals leden van het departement Bionanoscience binnen de TU Delft. Het symposium biedt een ideale gelegenheid voor bedrijven om in contact te komen met studenten en bijna afgestudeerden. Hier tegenover staat een financiële bijdrage die gebruikt zal worden voor de organisatie van het symposium. Organisaties hebben verschillende opties om met studenten in contact te komen. Bij eerdere edities maakten bedrijven van de mogelijkheid gebruik om hun bedrijf op een laagdrempelige manier te promoten of eventuele vacatures of stageplaatsen direct aan de man te brengen.

Contact

Ziet u dit als ook een goede kans voor u bedrijf? Dan kunt u ons benaderen voor een eventuele (online) afspraak om de mogelijkheden tot een samenwerking verder te bespreken. Wij zijn bereikbaar op symposium-hooke@tudelft.nl.

 • 00

  dagen

 • 00

  uren

 • 00

  minuten

 • 00

  secondes

Datum

okt 12 2021

Tijd

08:00 - 18:00

Local Time

 • Timezone: America/New_York
 • Date: okt 12 2021
 • Time: 02:00 - 12:00
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.