Hans Dijk

Vice Voorzitter

Hans Dijk

Chief Commercial Officer (CCO) at Surfix BV

Bio:

Opgeleid tot analist biochemie/molekulaire biologie. Na 10 jaar werken in de medische biologie bij TNO in Rijswijk overgestapt naar de “commercie”.

Eerst als rayonvertegenwoordiger in het westen van Nederland, later in internationale setting bij een Duitse fabrikant van producten voor diagnostische sneltests a la de zwangerschapstest (Schleicher & Schuell).

Na verschillende overnames van dit bedrijf, toen het eenmaal in handen was van GE, overgestapt naar een ander Duits bedrijf (Scienion). Wederom belast met verkoop (en ook verkoop-leiding) in voornamelijk Europa. Dit bedrijf produceert instrumenten voor het dispenseren van zeer kleine volumina vloeistoffen, bijvoorbeeld voor het beladen van sensoren of het printen van microarrays.

Sinds september 2020 in dienst van Surfix in Wageningen, waar ik verantwoordelijk ben voor alles wat met commercie te maken heeft.

Ambitie voor MinacNed:

Ben in 2012 lid geworden van MinacNed als Nederlands afgevaardigde van Scienion te Berlijn. Doel was toen om meer inzicht te krijgen in micro- en nano-Nederland. En om te kunnen exposeren tijdens de MincroNanoConferentie. Ben sinds enkele jaren betrokken bij de organisatie van dit evenement. En werd begin 2020 gevraagd zitting te nemen in het bestuur van MinacNed.

De laatste maanden is duidelijk geworden dat Nederland voor wat betreft “maakindustrie” te veel afhankelijk is geworden van het buitenland. Ik denk dat er veel Nederlandse bedrijven mooie producten maken en goed werk doen. En het zou mooi zijn dat die bedrijven in de micro-en nano-industrie meer samen zouden doen en elkaar treffen bij MinacNed. Ik hoop een rol te kunnen spelen om meer bedrijven actief bij onze vereniging betrokken te krijgen.

Contact

Hans Dijk
Linked-In profiel

Website:

Surfix BV