René Heideman

Bestuurslid

Dr. ir. René Heideman

CTO en co-founder bij LioniX International BV

Bio:

Dr. ir. René Heideman (m) ontving de M.Sc. en Ph.D. graden in toegepaste natuurkunde aan de Universiteit Twente (Enschede, Nederland). Hij is een expert op het gebied van MST, gebaseerd op meer dan 25 jaar ervaring. Hij is gespecialiseerd in Integrated Optics (IO), voor zowel (bio-) chemische detectie als telecomtoepassingen. Hij is (co) auteur van meer dan 250 papers en heeft meer dan 25 patenten in het IO-veld, op meer dan 10 verschillende onderwerpen. Sinds 2001 is hij mede-oprichter en CTO van LioniX BV. Sinds 2008 is hij CTO van Panthera, een groep van hightech innovatieve bedrijven die zich richten op het creëren van nieuwe business op basis van micro / nanotechnologie.

Hij is onder meer lid van de Board of Stakeholders (BOS) van Photonics 21 en lid van de Board van MinacNed (Nederlandse vereniging voor microsystemen en nanotechnologie). René Heideman is sinds juni 2012 (gast) hoogleraar Nanotechnologie aan de Saxion Hogeschool.

Ambitie voor MinacNed:

René Heideman heeft een ruime ervaring op het gebied van nanotechnologie in het algemeen en geïntegreerde fotonica in het bijzonder, zowel op het gebied van O&O als commercialisering, die beschikbaar is en blijft voor de (groei van de) MinacNed-gemeenschap.

Contact