Doel MEMS

Sensoren in silicium worden veelal onder de naam ‘Micro Electro-Mechanical Systems’, kortweg ‘MEMS’, aangeduid. Het betreft hier veelal elementen met afmetingen van slechts enkele kubieke millimeters.

Micro-elektromechanische systemen, of kortweg MEMS, zijn kleine ingebedde systemen die uit een combinatie van elektronische, mechanische en eventueel chemische componenten bestaan. Ze variëren in grootte van een micrometer tot enkele millimeters, en het aantal dat zich in een bepaald systeem kan bevinden varieert van enkele tot miljoenen. De term MEMS is een Amerikaanse term. In Europa spreekt men van MST (micro system(s) technology), en in Japan wordt de term “micromachine technology“ gebruikt. Deze termen hebben betrekking op ongeveer hetzelfde, maar de nadruk wordt bij elk op een verschillend aspect gelegd.

MEMS zijn ontstaan uit de nood om te miniaturiseren. Er zijn namelijk vele voordelen verbonden aan de miniaturisatie. Enkele belangrijke voordelen zijn de minder kostbare fabricage, minder energieverbruik en het gegeven dat het makkelijker is om vele miniatuurelementen (bijvoorbeeld sensors) samen in één toestel te stoppen, waardoor dit toestel krachtiger en veelzijdiger kan worden.

Nog kleinere varianten van MEMS zijn de zogenaamde NEMS (nano-elektromechanical systems), die zich op de schaal van de nanometer bevinden.  Door het toepassen van twee opneem elementen in dezelfde meetrichting, worden sommige prestaties, zoals ruisgedrag en lange termijn stabiliteit, nog verder verbeterd.

Bron: wikepedia

Nieuws MEMS

Niets gevonden

Uw zoekopdracht leverde helaas geen artikelen op

Agenda

oktober 2024
Geen evenementen gevonden!

Contactpersoon

Annerie van Steijn-Heesink

Annerie van Steijn-Heesink

Project manager

MEMS Cluster

MinacNed is bezig met het opzetten van cluster activiteiten voor MinacNed leden. Voor meer informatie kunt u terecht bij Annerie van Steijn-Heesink, projectmanager van MinacNed.