Doel Microfluidics

Microfluidica gaat over het manipuleren van heel kleine hoeveelheden vloeistof op een chip. Door het netwerk van kanaaltjes op de chip op een bepaalde manier te structureren, is het mogelijk om vloeistoffen te mixen, te scheiden, uniforme druppels te laten vormen of cellen te tellen. Ook kunnen de vloeistoffen als transportmiddel voor bepaalde reagentia dienen. Daarnaast kunnen er sensoren en holtes met bijvoorbeeld cellen op de chip zitten, waardoor je in feite van een ‘lab-on-a-chip’ kunt spreken.

Op het gebied van microfluidica behoort Nederland tot de wereldtop. Niet alleen op onderzoeksvlak, maar ook wat betreft industriële valorisatie. De markt voor microfluidische producten is sterk groeiend en de mogelijkheden zijn nagenoeg onbeperkt. Kansen liggen met name op het gebied van workflow integration (dus het samenvoegen van verschillende onderzoekshandelingen) en de mogelijkheden om steeds meer identieke tests op een steeds kleiner oppervlak uit te voeren (high throughput).

Nieuws Microfluidics

Agenda

Please install the The Events Calendar or The Events Calendar Pro Plugin to display a list of upcoming Events

Contactpersoon

Nynke Minnema

Nynke Minnema

Branchemanager

Microfluidics Cluster

MinacNed is bezig met het opzetten van cluster activiteiten voor MinacNed leden. Voor meer informatie kunt u terecht bij Aurélie Veltema, projectmanager van MinacNed.