Timo Meinders

Bestuurslid

Dr.ir.  V.T. Meinders (Timo)

Zakelijk Directeur MESA+ Instituut | Universiteit Twente

Biografie

Timo Meinders is geboren op 10 mei 1973 in Hengelo, Nederland. Hij studeerde Werktuigbouwkunde aan de Universiteit Twente (UT) en promoveerde aan dezelfde universiteit in de niet-lineaire vaste mechanica. In 2000 begon hij als assistent-professor en later werd hij universitair hoofddocent op het gebied van vaste mechanica. Hij publiceerde meer dan 80 publicaties in gerenommeerde tijdschriften en op conferenties, was assistent-promotor van ca. 10 promovendi, begeleidde ca. 40 promovendi en doceerde verschillende modules op BSC-, MSc- en PhD-niveau.

In 2014 werd hij directeur Business Relations bij de faculteit Engineering Technology van de UT en hielp hij bij het opzetten van het Fraunhofer Project Centre op de UT. Sinds 2020 bekleedt Timo de functie Zakelijk Directeur bij het MESA+ Instituut. Bij MESA+ doen zo’n 600 onderzoekers baanbrekend onderzoek op het gebied van micro-elektronica, fotonica en microfluïdica. Daarnaast is hij Chief Technology Officer van het nationale groeifondsprogramma NXTGEN Hightech (ca. 1 miljard €) voor high-tech apparatuur.

Ambitie voor MinacNed

Het versterken en uitbouwen van de positie van MinacNed als dé nationale brancheorganisatie voor microtechnologie, nanotechnologie en kwantumtechnologie, die kennispartners en industrie verbindt in een levendig ecosysteem.