Fondsen speelden een sleutelrol bij het positioneren van LUMICKS voor toekomstig succes

Amsterdam, Nederland – 18 mei 2021 – LUMICKS, een toonaangevend bedrijf in life science-tools van de volgende generatie dat bekend staat om zijn innovatieve platforms voor Dynamic Single-Molecule en Cell Avidity-analyse, kondigt aan dat het heeft besloten om de COVID-gerelateerde noodhulp terug te betalen ontvangen in zowel Nederland als de Verenigde Staten. In 2020 ontving LUMICKS in totaal $ 1,7 miljoen van de Nederlandse NOW-subsidie ​​en $ 163.830 van het Amerikaanse Payroll Protection Program.

Olivier Heyning, CEO van LUMICKS, zei: “De beslissing om vrijwillig de hulpgelden terug te geven die we zowel in Nederland als in de VS hebben ontvangen, weerspiegelt de waarden van LUMICKS en onze wens om een ​​eerlijkere en betere samenleving te creëren. We hebben deze fondsen ontvangen toen we een uitdagende handelsomgeving ervoeren doordat academische laboratoria hun investeringen en activiteiten terugschroeven vanwege de pandemie. We hebben het geluk dat de sterke wereldwijde belangstelling voor biowetenschappelijk onderzoek LUMICKS in een positie van krachtig herstel heeft gebracht. Deze vooruitgang en de groeiende interesse van klanten in onze geavanceerde technologieën, zoals z-Movi® Cell Avidity Analyzer voor gebruik in de immunologie, hebben LUMICKS in staat gesteld om onlangs nog substantiële financiering op te halen bij een internationaal syndicaat van gespecialiseerde investeerders in life sciences. Ik wil zowel de Nederlandse als de Amerikaanse regering bedanken voor hun snelle actie bij het beschikbaar stellen van deze cruciale financiering en om te benadrukken hoe belangrijk het is geweest om ons continuïteit op korte termijn te bieden, waardoor LUMICKS zich kan blijven concentreren op het creëren van kansen op de lange termijn. ”

Over LUMICKS

LUMICKS is een toonaangevend bedrijf in life science tools dat apparatuur ontwikkelt voor Dynamic Single-Molecule en Cell Avidity-analyse, twee snel opkomende gebieden in biologisch onderzoek en immuno-oncologie. Gebouwd op innovatieve technologieën, zoals optische pincetten (Nobelprijs voor natuurkunde 2018) en STED superresolutie (Nobelprijs voor scheikunde 2014), vergemakkelijken LUMICKS-tools het begrip van het leven tot in het kleinste detail.

Met LUMICKS-tools kunnen onderzoekers de cruciale en nog onvoltooide brug bouwen tussen structuur en functie op zowel moleculair als cellulair niveau. Dit wordt bereikt door krachten rond biologische interacties toe te passen en te meten, waardoor gedetailleerde real-time analyse van onderliggende biologische mechanismen mogelijk is. Met de baanbrekende C-Trap® optische pincet van LUMICKS – fluorescentie- en labelvrije microscopie kunnen wetenschappers voor het eerst complexe biologische processen in realtime analyseren. Evenzo maakt z-Movi® Cell Avidity Analyzer de meting en selectie van immuun cellen mogelijk op basis van hun real-time interacties met doelcellen. Het bedrijf is in 2014 opgericht als een academische spin-off van de onderzoeksgroep van prof. Gijs Wuite, prof. Erwin Peterman en prof. Iddo Heller aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Bezoek voor meer informatie de website van het bedrijf op www.lumicks.com.

Bron artikel: LUMICKS

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.