De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseert van 1 – 3 februari 2023 een Matchmaking Nanotech Expo naar Japan. Ben je actief betrokken bij fotonica, kwantum- of nanotechnologie? En wil je de mogelijkheden en ontwikkelingen van deze drie sleuteltechnologieën in Japan verkennen? Lees dan meer over dit evenement en neem deel aan de missie.

Kwantumtechnologie, nanotechnologie en fotonica (geïntegreerde fotonica, optica) zijn essentiële sleuteltechnologieën in Nederland en Japan. Daarom investeren beide landen sterk in de verdere ontwikkeling van deze technologieën om allerlei maatschappelijke uitdagingen op te lossen – bijvoorbeeld op het gebied van veiligheid, duurzaamheid, economie en life science.

De Nanotech Expo is de grootste beurs op dit gebied in Azië. In deze editie is er speciale aandacht voor kwantumtechnologie, nanotechnologie en fotonica (geïntegreerde fotonica en optica), en Nederland is vertegenwoordigd met het Nederlands Paviljoen. De beursdeelname is het resultaat van de intensieve samenwerking tussen BC Nanotech, Photondelta en Quantum Delta NL.

Voor wie?

Dit evenement is interessant voor Nederlandse overheden, industrieën en kennisinstellingen. Het evenement richt zich op de professionals die werken op het snijvlak van fotonica, kwantum- en nanotechnologie.

Doelstellingen van deze missie

Dit netwerkevenement is vooral interessant voor jou als je:

  • potentiële klanten wilt vinden, zoals partners voor gezamenlijk onderzoek, ontwikkeling en commercialisering;
  • de bilaterale samenwerking tussen overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen wilt intensiveren;
  • bilaterale arrangementen en programma’s wilt ontwikkelen om bilaterale samenwerking te ondersteunen;
  • Nederland via relaties met Japan willen positioneren in EU-programma’s.

Ga je mee naar Japan? Deelname staat open voor alle Nederlandse partijen die actief zijn op deze gebieden. Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar Raoul Oostenbrink, coördinator Business Cluster Nano PIB-Japan. Plaatsen zijn beperkt en zullen gaan op een ‘first come, first serve’ basis.