22 juli 2021 – QuiX Quantum heeft vandaag de grootste universele quantumfotonische processor gepubliceerd.

In een wetenschappelijk artikel in Materials for Quantum Technologies bericht QuiX Quantum over ’s werelds grootste universele quantumfotonische processor, met uitstekende performance voor toepassingen in de quantuminformatieverwerking en -computing. Met dit artikel demonstreert QuiX Quantum de eerste commercieel beschikbare, turn-key processor voor fotonische quantumcomputing.

De resultaten uit het paper laten de unieke expertise van QuiX Quantum zien op het grensvlak tussen fotonica en quantum engineering, en de hoge mate van praktische toepasbaarheid van hun technologie. De expertise van Quix is beschikbaar in oplossingen voor het hele spectum van quantumtechnologieen.

Fotonische processoren zijn een cruciaal component voor fotonische quantum computing, wat weer een grote impact zal maken op machine learning, quantum scheikunde en cryptografie. De universele fotonische processor uit het paper zit ingebouwd in een plug-and-play controlesysteem dat gerund wordt door QuiX’ software.

De CTO van QuiX Quantum, Jelmer Renema, zegt: “Met dit artikel hebben we niet alleen laten zien dat we een leidende positie hebben in het commerciele landschap van fotonische quantum computing, maar ook in de technologische ontwikkeling van fotonische quantumtechnologieen.”

QuiX Quantum is een bedrijf uit Enschede, dat oplossingen levert voor quantumtechnologie gebaseerd op het TriPleX silicium-nitide platform. TriPleX stelt QuiX in staat om grootschalige fotonische circuits op te leveren met lage verliezen. De hoge mate van ontwikkeling van dit technologieplatform stelt QuiX in staat om een processoren met hoge mate van instelbaarheid en volledige verbondenheid te leveren.

Photo credit: Daniël Verkijk

Bron: Quix News

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord